Jesteśmy studentkami kierunku Medycyna Żywienia na renomowanym uniwersytecie w Anglii. Ale to nie wszystko co robimy, by podnosić swoje kwalifikacje.
Akademia Zdrowego Odżywiania ciągle się kształci na wielu płaszczyznach. Oto kierunki szkoleń, w których Akademia brała udział:
- Insulinooporność w praktyce dietetyka klinicznego
- Trądzik i choroby skóry
- Choroby autoimmunologiczne
- Hashimoto i tarczyca
- Dieta i opieka nad osobami z chorobą nowotworową
- Ciąża i karmienie piersią
- Pasożyty
- Zaburzenia hormonalne kobiet
- Zespół policystycznych jajników, a insulinooporność
- Alergie i nietolerancje pokarmowe we współczesnym świecie
- Dietetyka kliniczna - najnowsze doniesienia na temat chorób cywilizacyjnych i autoimmunologicznych
- Jak układać skuteczne indywidualne plany żywieniowe w trudnych jednostkach chorobowych? - warsztat praktyczny
- Żywienie dzieci zdrowych i chorych - nadwaga, diety w chorobach, podnoszenie odporności, suplementacja
- Mity i kontrowersje - co tak naprawdę jest w żywności i jak wpływa to na organizm człowieka
- Zaburzenia psychozależne w gabinecie dietetetycznym
- Niepłodność w XXI wieku - alternatywne podejście
- Interpretacja wyników badań krwi
- Dieta - inne podejście
- Żołądek, wątroba i nerki - inne podejście
- Zaburzona metylacja
- Medycyna mitochondrialna
- Żywienie w ciąży i w okresie laktacji
- Niepłodność - otyłość, PCOS, endometrioza
- Choroby skóry - łuszczyca, trądzik, AZS, egzema
- Wątroba - jej rola w organizmie oraz procesy oczyszczania
- Hiperandrogenizm u kobiet - przyczyny i leczenie
- PCOS - największy problem hormonalny u kobiet
- Menopauza - czy można się jakoś przygotować?